Vinařství
Chlazení hroznů a rmutu během sklizně – zpomaluje spontánní kvašení, zachovává aroma a svěžest moštu. Vhodné především při vinobraní za teplého počasí.

Potravinářství a gastronomie
Udržení nízké teploty při výrobě a přepravě potravin (např. masa, ryb, zmrzliny, čokolády), tvorba efektu „kouřících“ koktejlů a dezertů, rychlé ochlazení těsta nebo čokoládových polev.

Zdravotnictví a laboratoře
Uchování a transport biologických vzorků, sér, vakcín nebo tkání bez nutnosti klasického mrazení. Vhodné pro mobilní testovací stanice, výzkumné laboratoře i veterinární praxi.

Logistika a transport
Udržení konstantní teploty bez elektřiny při přepravě chlazeného nebo hluboce zmrazeného zboží – např. letecký transport čerstvých potravin, léků nebo laboratorních vzorků.

Průmyslové čištění
Suché tryskání CO₂ – šetrné čištění strojů, forem, elektrických zařízení, historických předmětů nebo výtvarných děl bez zbytkové vlhkosti. Odstraňuje mastnotu, nánosy, staré nátěry i rez.

Filmové efekty
Tvorba bezpečné nízko položené mlhy pro filmová natáčení, koncerty, svatby, eventy a divadelní scény. Efektní vizuální prvky bez chemie a zápachu.

Domácí použití
Zábavné vědecké pokusy s dětmi (např. „kouřící“ bubliny), dekorace na party, Halloween nebo tematické večírky. Možno využít i pro nouzové chlazení mrazáků při výpadku elektřiny.